понедељак, 7. фебруар 2011.

Podrumi vina u Srbiji

Podrum "Vitis vino Jelenković"
Podrum "Vitis vino Jelenković" iz Negotina prva je privatna vinarija koja garantovano proizvodi vrhunska vina od grožđa ubranog iz čuvenog Rajačkog vinogorja.
Mesto: Negotin

Podrum As
Ime A.S. potiče od početnih slova imena Andraša i Snežane koji zajednički rade sve u vinogradu i podrumu. Tradicija potiče od Snežaninih pradedova.
Mesto: Vršac

Podrum Šukac
Na obroncima Fruške Gore, u mestu Sremska Kamenica, nalaze se vinograd i podrum Šukac, vlasnika Save Savića. U porodici Savić neguje se tradicija gajenja vinove loze stara preko 150 godina.
Mesto: Sremska Kamenica

Podrum Braća Rajković
Kada se pomene Župa, prvo što čoveku padne na um su vinogradi, grožđe i dobro vino. Ono je na daleko pronelo slavu ovog kraja.
Mesto: Aleksandrovac

Podrum Do kraja sveta
Identitet ovog podruma je spoj poštenog odnosa ka majstorskom duhu ove drevne veštine prerade groždja i najmodernijeg u tehnologiji vina u svetu.
Mesto: Novi Sad

Podrum Janko
Tradiciju smederevskih vina od 2006. godine nastavlja i čuva Podrum "Janko" koji na 7 hektara sopstvenih vinograda gaji Šardone, Traminac, Rizling, Kaberne sovinjon, Merlo i Kaberne.
Mesto: Smederevo

Podrum Nedin
Porodični podrum Nedin pod ovim nazivom postoji od 1993. godine.
U novoizgrađenom podrumu trenutno se proizvodi 5000-6000 litara vina isključivo od grožđa iz sopstvenih brizno negovanih vinograda.
Mesto: Vršac

Podrum Petrović
Vinarstvo je grana poljoprivrede koja je obezbeđivala egzistenciju, ali i slavu Karlovčanima tokom mnogih vekova. Vino, međutim, brzo zaokupi i one koje životni put dovede u Karlovce.
Mesto: Sremski Karlovci

Podrum Radovanović
Na šljunkovitom terenu brdašaca, mali i veliki Golać, na padinama iznad Krnjeva, gde kao u pravoj vazdušnoj banji kruži topao vazduh, zasađeni su vinogradi okrenuti prema jugoistoku.
Mesto: Smederevo

Podrum vina Aleksandrović
Podrum vina Aleksandrović iz Vinče kod Topole predstavlja prvo srpsko penušavo vino koje je sa ponosom nazvano Trijumf.
Enolozi kažu da je prizvodnja šampanjca kruna vinarstva.
Mesto: Topola

Podrum vina Probus
Porodična tradicija gajenja vinove loze i proizvodnja vina, po zapisima i po sećanjima naših predaka, seže još do pred kraj XVIII i početak XIX veka
Mesto: Sremski Karlovci

Rubin Kruševac
RUBIN AD je osnovan 1955. godine kao preduzeće za proizvodnju i trgovinu grožđem i vinom, alkoholnim i bezalkoholnim pićima.
Mesto: Kruševac

Vinarija Aleks
Vinarija Aleks je osnovana 1990. godine i bavi se proizvodnjom vina i rakije. Zasadi vinograda na Banstolu dosežu još iz davnih tridesetih godina prošlog veka.
Mesto: Novi Sad

Vinarija Đorđević
Miladin Đorđević je četvrta generacija vinarije Đorđević koji u svom posedu ima četiri hektara vinograda sa visoko kvalitetnim vinskim sortama.
Mesto: Aleksandrovac

Vinarija Živanović
Kako su Frušku goru oduvek krasili vinogradi sa izuzetnim vrstama grožđa, tako su Sremski Karlovci vekovima negovali tradiciju pravljenja vrhunskih vina.
Mesto: Sremski Karlovci

Vinarija Čoka
Vinogradi su obrađivani korišćenjem parne mašine koje su pomoću čeličnih sajli teglile plugove prevrtače.
Mesto: Beograd

Vinarija Burčel Todorov
U vinariji Burčel Todorov dobra vina nastaju pre svega zahvaljujući sopstvenim berbama na plantažnom vinogradu koji leži na najsunčanijoj visoravni Fruške gore.
Mesto: Novi Sad

Vinarija Došen
U srcu Sremskih Karlovaca sa pogledom na prelepu Gimnaziju, smeštena je naša mala porodična Vinarija.
Mesto: Sremski Karlovci

Vinarija Dulka
Vinarija DULKA, u svom asortimanu ima vina, bermet, vinjak i rakije vrhunskog kvaliteta. počevši od 1920. godine prošlog veka pa do danas.
Mesto: Sremski Karlovci

Vinarija Ivanović
Vino koje pijes u sebi nosi priču zemlje iz koje ponikne loza, sunca koje zalije zrna, klime koja mu daje miris i ruku čoveka koji mu daje ukus.
Mesto: Aleksandrovac

Vinarija Jović
Vinarija Jović je porodični podrum sa tradicijom više generacija poznatih vinogradara i podrumara.
Mesto: Knjaževac

Vinarija Kiš
Tradicija bavljenja vinogradarstvom u porodici Kiš datira neprekidno od 1830. godine, kada je Stevan kupio prvu njivu i na njoj podigao vinograd satkan od starih, autohtonih sorti vinove loze.
Mesto: Sremski Karlovci

Vinarija Kosović
,,VINARIJA KOSOVIĆ”je kućni biznis gde je uključeno 3 generacije.Posedujemo 3 hektara plantažnog vinograda koji su primerni u Sremskim Karlovcima.
Mesto: Sremski Karlovci

Vinarija Kovačević
Vinarija Kovačević ima tradiciju gajenja vinove loze i proizvodnje vina dužu od 100 godina, a 2001. godine završena je izgradnja nove vinarije u koju je ugrađena moderna vinarska oprema.
Mesto: Irig

Vinarija Mačkov podrum
Na najlepšim, južnim padinama Fruške gore, na nadmorskoj visini 280-320 metara, nalazi se vinograd.
Mesto: Irig

Vinarija Matalj
Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višedecenijsko negovanje porodične tradicije pravljenja vina, temelji su na kojima nastaje vinarija Matalj.
Mesto: Negotin

Vinarija MILUTINOVIĆ
Vinarija MILUTINOVIĆ je porodična vinarija, koja se bavi restauracijom i oživljavanjem postupka pravljenja čuvenih i traženih vina iz Sremskih Karlovaca, sa vinorodnih obronaka Svete Fruške Gore.
Mesto: Novi Sad

Vinarija Vinik
Vinarija Vinik je klasična, mala, porodična vinarija, koja se nalazi u Vršcu, najvećem vinogradarskom području u Srbiji.
Mesto: Vršac

Vinarija Vinovita
Vinovita je malo porodično preduzeće iz Beograda koje se bavi proizvdnjom visokokvalitetnih vina i malim serijama.
Mesto: Beograd

Vinarska kuća Spasić
Vinarska kuća Spasić iz Aleksandrovca obrađuje vinograde na oko 5-7Ha površine. Proizvodi Vinarije se mogu naći u svim većim restoranima i vinotekama u Beogradu, Nišu, širom Vojvodine.
Mesto: Aleksandrovac

Vinogradi i podrum Jelić
Vinogradi se prostiru na nekoliko poteza u blizini Valjeva. Na ukupnoj površini od preko 20 hektara dominiraju sorte: Morava, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio i Petka od belih i Prokupac,...
Mesto: Valjevo

Vinogradi i Vinarija Vindulo
Sortni mirisi Kevidinke, Sasle, Slankamenke i Portogizera
Mesto: Novi Sad

Vinski dvor
Podrum proizvodi 10 vrsta vina koje su uglavnom sortna vina sa zašticenim geografskom poreklom.
Mesto: Palić

Vinum
Sremskokarlovački "VINUM" je moderna vinska kuća koja u svom radu povezuje bogata iskustva starih vinogradara.
Mesto: Novi Sad
Vršački Vinogradi
Vršac i njegova okolina poznati su kao vinogradarski kraj još od vladavine Rimljana. Prvi pisani podatak o vršačkom vinu potiče iz 1494. godine.
Mesto: Vršac


Нема коментара:

Постави коментар