понедељак, 21. фебруар 2011.

Мирис, укус и још по нешто...

Велики број домаћих и светски признатих врста пива, преплавило је наше продавнице и супермаркете. Велики произвођачи рекламирају своја пива и гарантују нам квалитет истог. На жалост, међу свим тим домаћим и страним пивима нема ''Нашег Пива'', светлог и тамног, које по квалитету може да парира осталим пивима и да поносно и смело стоји, раме уз раме са њима на рафовима. Реч је о домаћем предузећу и произвођачу пива, за сопствене потребе, тј. потребе пабова, познатом ланцу пабова у Београду Црној Корњачи.
The Black Turtle doo, или по Српски, Црна Корњача, представља ланац пабова у Београду. Основана је давне 2000. године. Прво је отворен паб у улици Илије Гарашанина 26, на Ташу. Марљивим радом, квалитетном музиком, љубазним особљем и топлим амбијентом, Црна Корњача је постигла да данас под тим именом раде четири паба у центру Београда, као и мини пивара у Војводини.
Пабови се налазе у улицама Илије Гарашанина 26, Косанчићев Венац 30, Господар Јованова 56 и Дечанска 23.
О заразној енергији пабова Црне Корњаче говори огроман број верних и редовних гостију, који су уз њу већ дуги низ година.
16.12.2010. године, осим изузетног домаћег светлог и тамног пива, на менију паба у улици Дечанска 23, можете пробати и специјалитете куће и то: Домаће кобасице са кромпиром и купусом, Ирски гулаш (Irish Stew), свињска ребарца и то по заиста конкурентним ценама.
Мини пивара која се налази у селу Кукујевци, надомак Шида у Војводини почела са радом почетком 2010. Израђена је по HBH технологији највишег стандарда.
Производња пива заснована је на старој немачкој технологији кувања и одлежавања Пилс пива.
Прва фаза је млевење и потапање слада.
Друга фаза је је кување јечменог чаја добијеног после потапања слада уз додавање шишаркица хмеља.
Трећа фаза је претакање пива у танкове за ферментацију, где се додаје пивски квасац. Ту се врши први део ферментације.
Четврта фаза је пребацивање пива у лагер танкове, где се врши додатна ферментација и одлежавање пива до времена за истакање. Време потребно за цео циклус је 21 дан. По одлежавању, пиво се пребацује у посебне танкове за истакање. Пиво произведено овом технологијом спада у ред немачких – баварских пива са нескинутим квасцем што пиву даје посебан квалитет и арому која је веома цењена код пивара.
Осим стандардног, ''НАШЕГ ПИВА'', светлог и црног пива, у пабовима Црне Корњаче можете да пробате и пива специфичних воћних укуса и то: пиво са укусом боровнице, лимуна, дивље јагоде и вишње. Пива су врхунског квалитета без додатних адитива и конзерванаса. Ипак, ако заиста желите да осетите укус феноменалног, несвакидашњег пива, на чијој пени, густине павлаке, може стајати новчић а да не потоне, дегустирајте на тенане домаће светло пиво. Осетићете на непцима слаткаст укус слада, из кога, док вам пиво лагано клизи низ грло израња горкаст укус. Пиво можете да пијете и полако и брзо, а да при том не бринете да ће Вас заболети грло од газираности, јер газираност, на какву смо навикли код других врста пива, не постоји.
Шта још рећи на самом крају, осим да Вас позовемо, да када будете у могућности посетите један од пабова Црне корњаче, а нашим домаћинима да пожелимо да прошире посао и у друге градове наше вољене Србије.

Нема коментара:

Постави коментар